Thought for Food: στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα και των ανθρώπων της ελληνικής γης 

Το πρόγραμμα «Thought for Food» στοχεύει στην υποστήριξη παραγωγών της ελληνικής περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή πέντε κατηγοριών Ελληνικών προϊόντων με συγκριτικά πλεονεκτήματα: την ελιά και το λάδι, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και συγκεκριμένα γαλακτοκομικά προιόντα. Με τη συνδρομή ιδιωτών δωρητών, γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μέλη μικρών συνεργατικών σχημάτων εκπαιδεύονται πάνω στην παραγωγή, την τυποποίηση και την προώθηση των προιόντων τους.

Συνεργάτες του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης  (ΑΓΣ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Το πρόγραμμα έχει ως τώρα υποστηρίξει 144 αγρότες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Πάτρα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κρήτη, Καβάλα, Χαλκιδική κ.α.), δίνοντάς τους τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.