Ο ιστότοπος blod.gr (ακρωνύμιο των λέξεων Bodossaki Lectures on Demand) είναι ο μοναδικός στη χώρα μας – και ένας από τους λίγους διεθνώς – που προβάλλει αποκλειστικά διαλέξεις. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της παιδείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα (όπως, εξάλλου, κάθε προσφορά του Ιδρύματος), η οποία αποσκοπεί στη διάδοση της γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας

Στον ιστότοπο blod.gr αναρτώνται βιντεοσκοπημένες επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις λόγου από όλο το φάσμα της πνευματικής ζωής του τόπου.

Επιλέξτε μεταξύ 37 θεματικών κατηγοριών, 6.000 θεμάτων και πάνω από 7.000 ομιλητών και χαρίστε στον εαυτό σας ποιοτικό χρόνο με νέες ιδέες και γνώσεις από σημαντικούς ομιλητές.

Ανάμεσα στους 7.000 ομιλητές του BLOD, μπορείτε να συναντήσετε και να ακούσετε σημαντικούς  Έλληνες από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης και των ιδεών, όπως – για να αναφέρουμε κάποιους ενδεικτικά – τον βραβευμένο καθηγητή του ΜΙΤ  Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, την διακεκριμένη καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, τον διεθνή βιολονίστα και μαέστρο Λεωνίδα Καβάκο, τον αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκό Μανόλη Κορρέ, τον διάσημο αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή,  τον κορυφαίο θεωρητικό φυσικό Δημήτρη Νανόπουλο, καθώς και τις αγαπημένες  Κική Δημουλά και Άλκη Ζέη. Ακόμα στο BLOD μπορείτε να γνωρίσετε μέσα από την εικόνα και το λόγο τους, μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες όπως είναι οι νομπελίστες James Cronin, David Gross και Orhan Pamuk , οι διάσημοι συγγραφείς Antonio Tabucchi, Pascal Bruckner,  Paul Auster, Andrés Neuman και Victoria Hislop, οι φιλόσοφοι Étienne Balibar και Alain Badiou, ο σκηνοθέτης  Peter Stein,  η εικαστικός Marina Abramović, κ.ά. Περιηγηθείτε ενώ μένετε σπίτι και επιλέξτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας σε έναν μοναδικό «κόμβο» πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.

Στα 13 χρόνια της παρουσίας του blod.gr  έχουν καταγραφεί χιλιάδες ώρες διαλέξεων, που κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα είχαν διασωθεί. Οι ομιλίες αυτές, μετά την ανάρτησή τους, παραμένουν στη διάθεση του κοινού.

Το blod.gr εμπλουτίζεται διαρκώς και σήμερα αποτελεί σήμερα έναν μοναδικό «κόμβο» πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.