Τι είναι το Future Loading

Το Future Loading είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΣΕΤΕ, ΕΦΕΤ. Στοχεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η  πανδημία και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 με εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των εν λόγω επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, τα οποία υποστήριξαν την ασφαλή λειτουργία τους, την ένταξή τους στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την προσέλκυση πελατών και την ενσωμάτωση των αρχών περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

Στον 1o κύκλο του προγράμματος, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και επωφελήθηκαν από τα 16 δωρεάν εργαλεία της πλατφόρμας, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς: εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition,  efood, Found.ation, Avocado,  Pobuca, Google, Notice Content and Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily), Αθηνόραμα, Hotelbrain Group, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης και ΕΦΕΤ.

Στον 2ο κύκλο του προγράμματος, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο 2021, το πρόγραμμα επεκτάθηκε  για να συμβάλλει στην ασφαλή επαναλειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, μέσα από παροχή δωρεάν εξοπλισμού και χρήσιμων εργαλείων. Περισσότερες από 200 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας επωφελήθηκαν από τα εργαλεία του προγράμματος, λαμβάνοντας δωρεάν συσκευές καθαρισμού αέρα και πρόσβαση σε δωρεάν εργαλεία Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας, που θα συμβάλλουν στην ασφαλέστερη επανεκκίνησή και προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες.

Σημείωση: Ο 2ος κύκλος του προγράμματος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Για την έγκριση των αιτήσεων και την επιλογή των επωφελούμενων επιχειρήσεων τηρήθηκε αυστηρή σειρά προτεραιότητας.