Πέντε διακεκριμένοι Έλληνες βραβεύονται με τα Επιστημονικά Βραβεία έτους 2017

Πέντε διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες πρόκειται να βραβευθούν με τα Επιστημονικά Βραβεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την εξαιρετική τους επίδοση και προσφορά στους επιστημονικούς τομείς των βασικών επιστημών, των βιοεπιστημών, των εφαρμοσμένων επιστημών και των κοινωνικών επιστημών.

Τα βραβεία θα απονείμει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θεσμοθέτησε τα «Επιστημονικά Βραβεία» το 1993, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του για την προαγωγή της παιδείας, με στόχο να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Κριτήρια για την απονομή του κάθε βραβείου, που αντιστοιχεί σε χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ, αποτελούν, η εξαιρετική επίδοση των υποψηφίων στον τομέα τους, με ολοκληρωμένο επιστημονικό έργο, η συμβολή τους στην πνευματική, επιστημονική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς και η συμβολή τους στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, με το ήθος και το έργο τους.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε συνέχεια ανοιχτής πρόσκλησης, έλαβε 97 υποψηφιότητες, οι οποίες αξιολογήθηκαν από Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως, στις οποίες συμμετείχαν ειδικοί επιστήμονες των σχετικών κλάδων. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης υποβλήθηκαν στη συνέχεια στην Επιτροπή Βραβείων του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία τελικά εισηγήθηκε τους πέντε επικρατέστερους υποψηφίους.

Δείτε περισσότερα για τα Επιστημονικά Βραβεία εδώ

Γνωρίστε τους επιστήμονες που πρόκειται να τιμηθούν με τα Επιστημονικά Βραβεία έτους 2017 εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα συνεντεύξεων, μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Επικοινωνίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη:

Mαρία Φωλά, T 210 722 5823, Ε-mail: [email protected]
Μαρίνα Τομαρά, Τ 210 7259159, Ε-mail: [email protected]