Υποτροφίες Ιδρύματος Μποδοσάκη ακαδημαϊκού έτους 2023/24: 66 νέες και νέοι προστίθενται στην Κοινότητα των 2.600 Υποτρόφων.

Από το 1972 τα όνειρα ξεκινούν εδώ!

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλωσορίζει στην Κοινότητα των Υποτρόφων του 66 νέες και νέους, που θα ξεκινήσουν μεταπτυχιακές σπουδές,  διδακτορική ή μεταδιδακτορική έρευνα, το ακαδημαϊκό έτος 2023/24. Από το 1972 το Ίδρυμα Μποδοσάκη, προσηλωμένο στη δημιουργία ίσων ευκαιριών, έχει στηρίξει τα όνειρα περισσότερων από 2.600 υποτρόφων.

Ο ευρύτερος τομέας της Βιολογίας και των Βιοϊατρικών Επιστημών διατηρεί και φέτος τα πρωτεία στις επιλογές των υποτρόφων περιλαμβάνοντας τη Βιοϊατρική Τεχνολογία, την Πληροφορική Επιστημών Ζωής, τη Μοριακή Ιατρική, τη Βιοκαινοτομία και τη Στοχευμένη Ανάπτυξη Φαρμάκων. Ακολουθούν οι σύγχρονες εφαρμοσμένες επιστήμες της Μηχανικής Μάθησης, της Τεχνητής Νοημοσύνης, της Ρομποτικής και της Επιστήμης Δεδομένων και κατόπιν της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται επιστημονικά πεδία με περιβαλλοντικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα η Επιστήμη των Υλικών και η Παραγωγή και Διαχείριση Ενεργειακών Πόρων, οι Περιβαλλοντικές Επιστήμες και ο Βιοκλιματικός Σχεδιασμός στην Αρχιτεκτονική.

Από τις 66 νέες υποτροφίες, οι 44 αφορούν σε Μεταπτυχιακές Σπουδές, οι 18 σε Διδακτορική Έρευνα στο πλαίσιο του 51ου Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών, ενώ περιλαμβάνονται και τέσσερις υποτροφίες για Μεταδιδακτορική Έρευνα, μέσω του Προγράμματος Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», παλαιότερου Προέδρου του Ιδρύματος.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανοίγοντας προς την κοινωνία, υποδέχεται πλέον και ιδιώτες δωρητές που επιθυμούν να προσφέρουν σε νέες και νέους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις σπουδές που ονειρεύονται. Έτσι, τρεις από τις υποτροφίες που χορηγούνται φέτος για μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο Ιατρικής-Βιοϊατρικής αποτελούν «Υποτροφίες Δωρεάς Ελισάβετ Φωτίου Φωτεινέλλη – Ιωάννου Δημητρίου Κριτικού». Επιπλέον, η πρωτοβουλία «Υποτροφία των Υποτρόφων», χρηματοδοτεί και φέτος μία υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών, συγκεντρώνοντας δωρεές υποτρόφων, προηγούμενων ετών, του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Από τους υποτρόφους του ακαδημαϊκού έτους 2023/24, οι 45 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική, ενώ οι 21 θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια σε πληθώρα επιστημονικών τομέων.

Πιστό στο όραμά του για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών με δυνατότητες και προοπτική για όλους, το Ίδρυμα Μποδοσάκη διατηρεί ως κριτήριο αξιολόγησης για την επιλογή των  υποτρόφων τον συνδυασμό ακαδημαϊκών επιδόσεων, οικονομικής κατάστασης και προσωπικότητας. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στη βαθιά κατανόηση και το πάθος για το αντικείμενο των σπουδών των υποψηφίων, όπως εκφράζονται τόσο μέσα από το έργο τους και την αίτησή τους όσο και μέσα από την προσωπική συνέντευξη, η οποία έχει μεγάλη βαρύτητα.

Η κα Αθηνά Δεσύπρη, Πρόεδρος ΔΣ του Ιδρύματος Μποδοσάκη, αναφέρει σχετικά με το έργο του Ιδρύματος στην προσφορά υποτροφιών: «Βαδίζοντας ήδη στη δεύτερη πεντηκονταετία του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, παρακολουθούμε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την πορεία των μελών της Κοινότητας των Υποτρόφων μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στην πραγματοποίηση των στόχων τόσων αξιόλογων νέων ανθρώπων που ονειρεύονται και συμβάλλουν προς έναν καλύτερο κόσμο για όλους!».