Η Ευρώπη Ενεργοποιείται Τοπικά

Πρόσκληση: Ευαισθητοποίηση και κατανόηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διάρκεια Έργου: 12 μήνες
Προϋπολογισμός: 59.996,71€
Χώρα: Ελλάδα
Τοποθεσία: Δήμοι της Βόρειας Ελλάδας (Δήμος Κοζάνης, Δήμος Βοΐου, Δήμος Πέλλας, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Ο σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και κατανόησης των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την τοπική νεολαία στη Βόρεια Ελλάδα. Η αναγκαιότητα του προτεινόμενου έργου απορρέει από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο νεανικός πληθυσμός της Βόρειας Ελλάδας (έλλειψη πρόσβασης σε ενημέρωση σχετικά με την Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά ζητήματα), καθώς και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω της ενεργού συμμετοχής των νέων στις δημοκρατικές διαδικασίες και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ τους και των ΟΚοιΠ.

Ομάδες Στόχοι:

α) Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων: Νέοι ηλικίας 18-30 ετών που συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση των αξιών και των δικαιωμάτων της ΕΕ

β) Πολίτες

γ) Οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών

 

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.