Υποστήριξη εκδήλωσης UniStem Day 2023 από το Iνστιτούτο Παστέρ

130 μαθητές από διαφορετικά λύκεια της Αττικής συμμετείχαν στο UniStem Day 2023 του Ινστιτούτου Παστέρ, μία διεθνή εκδήλωση για την έρευνα πάνω στα βλαστοκύτταρα, που πραγματοποιήθηκε από τη Μονάδα Βλαστικών Κυττάρων και Τεχνολογίας Κυτταρικού Επαναπρογραμματισμού του Ινστιτούτου Παστέρ. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η εκδήλωση UniStem Day είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη διάδοση και την προβολή της έρευνας των βλαστοκυττάρων και αποσκοπεί στην προαγωγή της επιστήμης στους μαθητές, αναδεικνύοντας τη διασκεδαστική της διάσταση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικές με τα βλαστοκύτταρα από καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, ζωντανή σύνδεση με σχολεία και πανεπιστήμια σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετείχαν στο Unistem Day, επισκέψεις σε εργαστήρια και συζητήσεις μαθητών με τους ερευνητές του Ινστιτούτου για θέματα επιστήμης και καριέρας. Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά ένα πείραμα με βλαστοκύτταρα και να πάρουν μέρος σε παιχνίδι ερωτήσεων.

Ο Δωρεοδόχος
Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ) λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος με σκοπό την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και την υποστήριξη της δημόσιας υγείας. Ιδρύθηκε το 1919 και είναι το πρώτο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα.