Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας – Π.Λ.Ι.

Το  θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας» δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη, από το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021.

Το οδοιπορικό απευθύνεται σε ομάδες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη μορφή ψηφιακής ξενάγησης στην πόλη του Ναυπλίου και στις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Ναυπλίου. Στόχος είναι τα παιδιά να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, σε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και των μετεπαναστατικών χρόνων, μέχρι την αναχώρηση του Όθωνα από την Ελλάδα το 1862.

Χάρη στην ψηφιακή εφαρμογή της ξενάγησης, η δράση είναι προσβάσιμη σε μαθητές πανελλαδικά, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να περιηγηθεί στο Ναύπλιο της Επανάστασης του 1821. Η ψηφιακή ξενάγηση είναι διαθέσιμη στους εξής συνδέσμους:

Ελληνικά: http://bit.ly/pliNafplion1821-GR

Αγγλικά: http://bit.ly/pli-Nafplion1821-EN

Για τη σύνδεση των «σημείων» του Οδοιπορικού και την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που διανέμεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ο Δωρεοδόχος
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα