Υποστήριξη προγράμματος «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία»

Με στόχο την ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει το Σωματείο Νοσηλεία συμβάλλοντας στη δημιουργία του ειδικού προγράμματος αναβαθμισμένης φροντίδας ψυχικής υγείας «Εν δράσει για την Ψυχική Υγεία».

Το πρόγραμμα έχει 12μηνη διάρκεια και απευθύνεται σε 100 άτομα με κινητικά προβλήματα και έντονη ψυχική δυσφορία ή άλλα αρνητικά συναισθήματα, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή νόσησαν βαρύτερα από Covid-19. Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται οι εξής δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας για την πρόληψη, προαγωγή της υγείας και ευεξίας των ωφελούμενων:

  1. Κατ’οίκον ψυχοκοινωνική στήριξη όσων είναι κάτοικοι κεντρικών περιοχών της Αθήνας
  2. Τηλε-ψυχοκοινωνική στήριξη όσων είναι κάτοικοι άλλων περιοχών της Ελλάδας

Το πρόγραμμα υποστηρίζει και τα μέλη των οικογενειών των ασθενών, με τον αριθμό των συνολικών ωφελούμενων να υπολογίζεται στα 230 άτομα.

Ο Δωρεοδόχος
Σύλλογος Νοσηλεία

Η «Νοσηλεία» είναι πιστοποιημένος, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών. Στόχος είναι να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ’ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα σε όλους εκείνους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και να υποστηρίζει παράλληλα τα μέλη των οικογενειών τους.