Υπερηφάνεια για την Ευρώπη (Proud)

Πρόσκληση: Ευαισθητοποίηση και κατανόηση των δικαιωμάτων και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Διάρκεια Έργου: 9 μήνες
Προϋπολογισμός: 60.000€
Χώρα: Ελλάδα
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη, Αθήνα

Ο στόχος του έργου PROUD είναι να προωθήσει τη συνειδητοποίηση ότι τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ είναι ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία τους αποτελεί βασική αξία της Ε.Ε.. Το αντικείμενό του είναι οι προκλήσεις που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα, παρά τη νομική πρόοδο τελευταία. Αυτό θα επιτευχθεί με τη διεξαγωγή εκστρατείας ευαισθητοποίησης με ορίζοντα το πολυαναμενόμενο EuroPride 2024, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2024. Το EuroPride, όπου έλαβε χώρα, έχει αποτελέσει σημείο καμπής στην τόνωση της κοινωνικής αποδοχής των ΛΟΑΤΚΙ, ακόμη και σε συντηρητικές ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το Thessaloniki Pride κέρδισε τον τίτλο του EuroPride σε μια ανταγωνιστική διαδικασία και αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον 40.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Η σύνδεση του έργου με την προετοιμασία και την υλοποίηση του EuroPride αναμένεται να ενισχύσει την άμεση επίδρασή του.

Ομάδες Στόχοι:

Το έργο έχει τρεις κύριες ομάδες-στόχου:

α) την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ σε όλη την Ελλάδα,

β) το γενικό κοινό (ειδικότερα συγγενείς ΛΟΑΤΚΙ, επαγγελματίες όπως δάσκαλοι, υγειονομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί, επιχειρήσεις/εργοδότες, αστυνομικοί, παλαιότερες γενιές) και

γ) Φορείς χάραξης πολιτικής (κυβέρνηση, βουλή, διπλωμάτες).

 

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.