Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: «Orange the world: End violence against women now!» & φωταγωγεί το κτήριό του με πορτοκαλί χρώμα στις 25 Νοεμβρίου

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει στη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών:

«Orange the world: End violence against women now!» & φωταγωγεί το κτήριό του με πορτοκαλί χρώμα στις 25 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας  για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και στο πλαίσιο αυτό υλοποιείται κάθε χρόνο μια διεθνής  εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Τη φετινή χρονιά η εκστρατεία έχει τον τίτλο «Orange the world: End violence against women now!», υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα για δράση.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία, σε συνεργασία με τη Νορβηγική Πρεσβεία και 11 ακόμη φορείς που υλοποιούν προγράμματα στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants). Σε αυτό το πλαίσιο, φωταγωγεί συμβολικά το κτήριό του με πορτοκαλί χρώμα και το μετατρέπει στον καμβά προβολής ενός animation video ενάντια στη βία κατά των γυναικών. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ.

H σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ επιμελήθηκε τον φωτισμό και το animation video και περιγράφει το μήνυμα που στέλνουν: «Η γη γυρίζει και ο κόσμος εξελίσσεται. Δεν μπορεί, όμως, να εξελιχθεί χωρίς την ενότητα των δύο φύλων, τον σεβασμό στα ίσα δικαιώματα, σε ίδιες ευκαιρίες, ισάξιες αμοιβές, ισότιμη μεταχείριση, δίκαιη αναγνώριση. Με σεβασμό και αγάπη στο σώμα, στο συναίσθημα, στη σκέψη και στα όνειρα κάθε ανθρώπου, γυναίκας και άντρα, κοριτσιού και αγοριού…».

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θεωρεί κρίσιμη την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας και εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσω του προγράμματος Active citizens fund των EEA Grants, που διαχειρίζεται στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μποδοσάκη από κοινού με το Solidarity Now, χρηματοδοτούνται με €1,87εκ.  δεκαεννέα συνολικά έργα, που συνδράμουν στη στήριξη και στην προστασία γυναικών και κοριτσιών θυμάτων βίας και στην καταπολέμηση των έμφυλων ανισοτήτων. Επίσης, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ως διαχειριστής της δωρεάς του Ιδρύματος Goldman Sachs Gives υποστηρίζει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην καταπολέμηση της – κατακόρυφα αυξημένης εν μέσω πανδημίας – ενδοοικογενειακής βίας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΛΙΖΑ και το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών ΔΙΟΤΙΜΑ.

Credits Video: Ελευθερία Ντεκώ , Γιάννης Σιέμος «Eleftheria Deko & Associates Lighting Design»