Κωνσταντίνος Μεγήρ

Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale

Ο Κωνσταντίνος Μεγήρ κατέχει την έδρα Οικονομικών «Douglas A. Warner III» στο Πανεπιστήμιο Yale. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το Πανεπιστήμιο του Manchester. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, της Econometric Society, της Βρετανικής Ακαδημίας και της Society for Labor Economics. Έχει βραβευθεί με το μετάλλιο Ragnar Frisch από την Econometric Society (2000) και το Επιστημονικό Βραβείο του Ιδρύματος Μποδοσάκη (1997). Έχει διατελέσει συνεκδότης του περιοδικού Econometrica και συνδιευθυντής του περιοδικού Economic Journal.

Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στην προσφορά εργασίας και τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, στα οικονομικά της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των αγορών γάμου και της κατανομής των πόρων εντός των νοικοκυριών, στις άτυπες αγορές εργασίας, καθώς και στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ανάπτυξη κατά την προσχολική ηλικία (ECD).

Συμμετέχει στο σχεδιασμό και τη δοκιμή παρεμβάσεων για την ανάπτυξη κατά την προσχολική ηλικία με χρήση τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών (RCT) τόσο σε αναπτυσσόμενες χώρες όσο και στις ΗΠΑ. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πισσαρίδη, ενώ επίσης ήταν συνεπιμελητής ενός βιβλίου για τη μεταρρύθμιση της ελληνικής οικονομίας.