Η πρώτη “Υποτροφία των Υποτρόφων” είναι γεγονός!

«Μπορούμε να κάνουμε εμείς οι υπότροφοι των προηγούμενων ετών ένα ακόμα νεαρό άτομο να νιώσει τα ίδια δυνατά συναισθήματα και να κυνηγήσει τα όνειρα του;», ανέφερε σε post του στα social media της Κοινότητας, ο Ευθύμιος Δεμοιράκος, μέλος της ομάδας εργασίας για την «Υποτροφία των Υποτρόφων».

Η απάντηση είναι: Ναι, μπορείτε! Και τα καταφέρατε!

Η πρώτη «Υποτροφία των Υποτρόφων» είναι πλέον πραγματικότητα. Η συγκέντρωση δωρεών υποτρόφων του Ιδρύματος μέσω crowdfunding για την απονομή μίας επιπλέον υποτροφίας διατυπώθηκε ως ιδέα στο πρώτο Reunion το 2021 και εκφράστηκε στη συνέχεια και από άλλους υποτρόφους. Ο κοινός στόχος οδήγησε στη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας 10 υποτρόφων, οι οποίοι συνεργάστηκαν για ένα εξάμηνο, δίνοντας ζωή στην πρώτη πρωτοβουλία της Κοινότητας των Υποτρόφων.

Συγκεκριμένα, μέσα από τις δωρεές 57 υποτρόφων συγκεντρώθηκε το ποσό των €7.960, το οποίο με τη συμπλήρωση του ποσού από το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα χρηματοδοτήσει την «Υποτροφία των Υποτρόφων». Οι υπότροφοι που ανταποκριθήκατε χαρίσατε σε μια φοιτήτρια, από το σύνολο των φετινών 69 νέων υποτρόφων του Ιδρύματος, την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά της συνεχίζοντας τις σπουδές της στο Heidelberg University  με Μεταπτυχιακό σε Molecular Biosciences (Molecular & Cellular Biology).

Είμαστε περήφανοι για την πρώτη αυτή πρωτοβουλία αμιγώς από υποτρόφους που αναδεικνύει τη δυναμική της Κοινότητας των Υποτρόφων, η οποία ενεργοποιείται τον τελευταίο ενάμισι χρόνο μέσα από ποικίλες δράσεις για τη δικτύωση και τη διασύνδεση των μελών της.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες των υποτρόφων για την προσφορά στην κοινωνία, την προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη των συνεργειών τόσο μεταξύ των υποτρόφων όσο και μεταξύ των υποτρόφων και του Ιδρύματος.