Υποστήριξη του Πρότυπου Κέντρου Πόρτα Ανοιχτή

Το Πρότυπο Κέντρο Πόρτα Ανοιχτή αποτελεί μία σύγχρονη μονάδα εκπαίδευσης και αποκατάστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, που εξυπηρετεί καθημερινά 240 άτομα όλων των ηλικιών. Παρέχει πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης, παροχής ιατρικών, θεραπευτικών, κοινωνικών και ψυχολογικών υπηρεσιών, επαγγελματικής αποκατάστασης, μέριμνας διαβίωσης, και πολιτιστικής και καλλιτεχνικής καλλιέργειας.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναγνωρίζοντας τόσο το πολυετές έργο, όσο και τις αυξανόμενες ανάγκες του Κέντρου, υποστήριξε την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών με δωρεά που κάλυψε την αγορά ενός ειδικού ποδήλατου και συνεισέφερε στην απόκτηση ενός εξωτερικού αναβατόριου για άτομα με αναπηρία.

Η βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των εξυπηρετούμενων, ο εκσυγχρονισμός των κτιριακών εγκαταστάσεων και η εναρμόνιση του Κέντρου με τις προδιαγραφές ασφάλειας, τόσο στην καθημερινή κυκλοφορία των εξυπηρετούμενων, όσο στην περίπτωση εκκένωσης του κτιρίου λόγω έκτακτης ανάγκης, αποτελούν βασικούς  στόχους της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, με σκοπό να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης, να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία και να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα στον χώρο της υγείας. Με δωρεές του Ιδρύματος έχουν κατασκευαστεί πλήρεις νοσοκομειακές μονάδες και κλινικές και έχει χορηγηθεί ιατρικός εξοπλισμός στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

«Με τον εξωτερικό ανελκυστήρα αισθανόμαστε απόλυτα ασφαλείς στο δεύτερο όροφο του Κέντρου μας.»

Κατερίνα  (32 ετών)

«Το ποδήλατο είναι υπέροχο! Σε λίγο θα λάβω μέρος και σε αγώνες!»

Γιώργος (25 ετών)

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την πολλαπλή ενίσχυση που μας έχει προσφέρει και συνεχίζει να μας προσφέρει και για την εμπιστοσύνη και αναγνώριση που δείχνει πάντα στο έργο μας.»

Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

«Εκ μέρους της Ιατρικής Υπηρεσίας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη δωρεά του ειδικού ποδηλάτου. Η συγκεκριμένη δωρεά έχει ιδιαίτερη αξία για εμάς, γιατί συμβάλλει στην προσπάθεια μας να  δημιουργήσουμε ένα πρότυπο γυμναστήριο για άτομα με εγκεφαλική παράλυση στην Πόρτα Ανοιχτή.»

Εύη Μητσιοκάπα, Φυσίατρος Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

«Με το εξωτερικό αναβατόριο, πέρα από την καθημερινή εξυπηρέτηση που προσφέρει στο προσωπικό και στους εξυπηρετούμενους μας, μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε  έγκαιρα και με απόλυτη ασφάλεια σε οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκύψει.»

Ελένη Ναζίρη, Υπεύθυνη Ομάδας Πυρασφάλειας Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Ο Δωρεοδόχος
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή, ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την παροχή άμεσης βοήθειας σε ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και την οικογένεια τους, την εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών, την έρευνα, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εγκεφαλική παράλυση. Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Εταιρείας Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS) και έχει τιμηθεί με πολλά ελληνικά και διεθνή βραβεία και διακρίσεις.