Υποστήριξη της Water Salvation για την πρόληψη θαλάσσιων ατυχημάτων

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης θαλάσσιων ατυχημάτων, το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνδράμει στο έργο της οργάνωσης Water Salvation για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των λουομένων, παρέχοντας 160 πλωτήρες ανάπαυσης “Catch a breath”. Ο πλωτήρας είναι ένας προστατευτικός εξοπλισμός ειδικά σχεδιασμένος για τον κυματισμό της θάλασσας, με αντιολισθητικές λαβές που διευκολύνουν τον λουόμενο να ξεκουραστεί ή να καλέσει σε βοήθεια. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα ατομικό μέσο προστασίας στη θάλασσα. Οι 160 πλωτήρες τοποθετήθηκαν σε 14 περιοχές, ανάμεσά τους οι δήμοι Καλαμάτας, Σύρου και Λήμνου.

Με τα δικά τους λόγια:

«Σε ένα καλοκαιρινό μπουρίνι με αέρα που σήκωσε απότομα κύματα, μια μητέρα με το 4χρονο παιδάκι της, κρατήθηκαν από τον  πλωτήρα μέχρι που ήρθε ο ναυαγοσώστης υπηρεσίας και τους βοήθησε να μεταβούν ασφαλώς στην ακτή.»

Στέλιος Τσαλίκης, Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστών

«Οι πλωτήρες Ανάπαυσης Λουομένων “Catch a Breath” πραγματικά αναβάθμισαν την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες Νέας Μαδύτου και Ρωμέικου Γιαλού Λήμνου.»

Νικόλαος Μοσχάκης, Αντιδήμαρχος Δήμου Λήμνου

 

Ο Δωρεοδόχος
Water Salvation and more

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “Water Salvation and more” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας της Ελλάδας εξαιτίας των τραυματισμών στο νερό, που την κατατάσσει σε υψηλή θέση στην Ευρώπη σε θαλάσσια ατυχήματα. Σκοπός της “Water Salvation and more”  είναι η μείωση των πνιγμών και η ενίσχυση  του αισθήματος ασφαλείας των λουομένων στις παράκτιες περιοχές της Ελλάδας. H σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης λήψης αποφάσεων αποτελεί άμεση προτεραιότητά της. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, αξιοποιεί την υλικοτεχνική και στελεχιακή υποδομή, την εμπειρία και τις γνώσεις των συμβαλλόμενων μελών της, συνεργάζεται με Δήμους και αρμόδιους Φορείς, στηρίζει προσπάθειες και δράσεις που στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα & οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.