Υποστήριξη της νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στα Βριλήσσια

«Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και η μοναδικότητά του πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό.» Αυτή είναι η βασική πεποίθηση που διέπει όλους όσοι απασχολούνται στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ». Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στέκεται αρωγός στη δράση του Κέντρου υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Νέας του Στέγης στα Βριλήσσια.

Με τα δικά τους λόγια:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Μποδοσάκη που με τις πράξεις του γεφυρώνει ανισότητες και συμβάλλει σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρία.”

Έφη Προκοπάκη, Πρόεδρος Δ.Σ

“Σε μια εποχή δύσκολη για όλους μας, χαιρόμαστε που μπορούμε και μοιραζόμαστε στιγμές αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθησίας. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στέκεται δίπλα στην ΕΣΤΙΑ και τις ανάγκες της στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της να εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση στα άτομα με νοητική υστέρηση.”

Χρύσα Νίνη, Ψυχολόγος

 

 

 

Ο Δωρεοδόχος
Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ»

Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «ΕΣΤΙΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1981. Σκοπός του Σωματείου είναι η εφ’ όρου ζωής δωρεάν παροχή φροντίδας και ειδικής θεραπευτικής αγωγής, ή/και άλλης αναγκαίας αγωγής, εκπαίδευσης, κοινωνικής προσαρμογής, επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής προκατάρτισης και κατάρτισης, κοινωνικό-οικονομικής ένταξης, εργασιακής απασχόλησης ατόμων με νοητική υστέρηση ή άλλη αναπηρία με παρόμοια της νοητικής υστέρησης χαρακτηριστικά. Για να χαρακτηρισθεί ένα άτομο με νοητική υστέρηση απαιτείται διάγνωση από αρμόδιο φορέα και για την ένταξή του στην Εστία και στις δραστηριότητες της εξέταση από Διεπιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από ειδικούς επιστήμονες (ψυχίατρο, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και εργοθεραπευτή) και συγκροτείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου.