Υποστήριξη Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Πόρτα Ανοιχτή

Δεν ξέρεις ποιος είμαι; Είμαι ένας άνθρωπος σαν κι εσένα..

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή παρέχει συστηματικά υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση και υποστήριξη των οικογενειών τους. Παράλληλα παρέχει εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ειδικευμένων στελεχών, ενώ την ίδια στιγμή ενθαρρύνει την επιστημονική έρευνα και πραγματοποιεί δράσεις συνηγορίας σε επίπεδο νομοθετικών ρυθμίσεων για μέτρα που αφορούν στα άτομα με αναπηρίες. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 4.000 οικογένειες, ενώ καθημερινά, περισσότερα από 240 άτομα όλων των ηλικιών παρακολουθούν τα προγράμματα που προσφέρει το Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή».

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναγνωρίζει το σημαντικό της έργο και την αξία της ολιστικής της προσέγγισης στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με εγκεφαλική παράλυση. Θέλοντας να υποστηρίξει το έργο της, γίνεται αρωγός της για ακόμη μία χρονιά, αναλαμβάνοντας το κόστος αγοράς αναγκαίου εξοπλισμού για τα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Πόρτα Ανοιχτή στην Αργυρούπολη.

Με τα δικά τους λόγια:

Εκ μέρους του Τμήματος Λογοθεραπείας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την σημαντική προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη με την αγορά αναγκαίου, σύγχρονου ηλεκτρονικού  εξοπλισμού εναλλακτικής επικοινωνίας. Ο εξοπλισμός αυτός μας παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης ακόμα περισσότερων παιδιών και ενηλίκων που στερούνται προφορικού λόγου, ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις επιθυμίες, τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους
Ειρήνη Ψαλλίδα, Υπεύθυνη Τμήματος Λογοθεραπείας

Το προσωπικό, τα παιδιά και οι έφηβοι των εκπαιδευτικών ομάδων της Πόρτας Ανοιχτής θέλουν να ευχαριστήσουν το Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη δωρεά τριών laptops. Με αυτά, η εκπαιδευτική μας διαδικασία έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ποικιλία, καθώς μας παρέχεται η δυνατότητα να τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για παιχνίδια, παρακολούθηση videos, κ.α
Κρίστα Μπέεκε, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Ομάδων

Ο Δωρεοδόχος
Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή ιδρύθηκε το 1972 για να καλύψει ένα κενό και να αντιμετωπίσει μία μεγάλη ανάγκη σε ότι αφορά την πρόνοια για τους ανθρώπους που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Το 2001 εγκαινίασε το  Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Πόρτα Ανοιχτή, μία σύγχρονη μονάδα εκπαίδευσης και αποκατάστασης, που εξυπηρετεί καθημερινά 240 άτομα με εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών. Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή είναι Οργανωτικό Μέλος για την Ελλάδα της Παγκόσμιας Εταιρείας Εγκεφαλικής Παράλυσης (ICPS), μέλος του European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD) και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Έχει λάβει πολλές ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις για τα σαράντα-επτά χρόνια της προσφοράς της στον τομέα της αναπηρίας.