Υποστήριξη Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών 2023

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. ανέλαβε την διοργάνωση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη των ομάδων που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε τη δράση, καλύπτοντας τα κόστη του εθνικού διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2023 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και το κόστος συμμετοχής των νικητών στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (European Olympiad of Experimental Science-EOES), είναι ένας διαγωνισμός πειραμάτων στον οποίο συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών/τριών ηλικίας έως 17 χρόνων, με ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθήματα Φυσικής Χημείας ή Βιολογίας. Η κάθε χώρα συμμετέχει με δύο ομάδες και σκοπός του διαγωνισμού είναι:

  • Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.
  • Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών/τριων με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.
Ο Δωρεοδόχος
ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Το σωματείο Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο με σκοπό την προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διοργανώνει για την Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων, μέσω του οποίου συμμετέχει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES (πρώην EUSO) που αποτελεί τον μοναδικό διεθνή Διαγωνισμό Πειραμάτων.