Υποστήριξη Ασύλου Ανιάτων

Η δωρεά υποστηρίζει την αναβάθμιση του τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Ασύλου Ανιάτων. Το τμήμα δημιουργήθηκε στοχεύοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας και της κινητικής και νοητικής κατάστασης των περιθαλπόμενων μέσω της συμμετοχής τους   σε καθημερινές δημιουργικές και καλλιτεχνικές  δραστηριότητες. Πιστό στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων, το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνεισφέρει στην ανακαίνιση του τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Ασύλου Ανιάτων.

Με τα δικά τους λόγια:

«Η ύπαρξη ενός χώρου σύγχρονου και ευχάριστου μας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας και έτσι να βελτιώσουμε κατά πολύ, το επίπεδο της καθημερινότητας των περιθαλπόμενων καθώς και την σωματική και ψυχική τους ισορροπία.»

Σαμπίνα Στάϊκου – Σερπιέρη, Εργαζόμενη Ασύλου Ανιάτων

Ο Δωρεοδόχος
Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων

Το Άσυλο Ανιάτων από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών. Το Άσυλο Ανιάτων για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Σήμερα, το Ίδρυμα περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος