Συμβολή σε υποτροφίες νέων από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη ανέλαβε για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 το κόστος διαβίωσης δύο  νέων, που προέρχονταν από  σπίτια του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για να σπουδάσουν σε περιοχές όπου ο οργανισμός δεν διέθετε ακίνητο και δεν υπήρχε φοιτητική εστία.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, με τις δωρεές και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει συστηματικά στον τομέα της παιδείας, επιδιώκει την ισότιμη πρόσβαση στην παιδεία, τον εκσυγχρονισμό της παιδείας στη χώρα μας, την ανάδειξη της αριστείας και του επιστημονικού ήθους ως πρότυπα για την κοινωνία μας.

«Όταν με ενημέρωσαν πως έγινε δεκτή η αίτηση υποτροφίας μου από το Ίδρυμα Μποδοσάκη ένιωσα πια ελεύθερη και η μόνη μου έννοια είναι τώρα οι σπουδές μου».

Μ.Σ.

«Είμαι τυχερή γιατί υπάρχουν κοντά μας άνθρωποι και φορείς που νοιάζονται για εμάς που αν ήμασταν μόνοι δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Η καθημερινότητά μας γίνεται ευκολότερη και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας».

Μ.Τ.

Ο Δωρεοδόχος
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 και μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 1.300.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Ο οργανισμός υλοποιεί πανελλαδικά δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων που απειλούν τα παιδιά: παιδιά-θύματα κάθε μορφής βίας, θύματα εξαφάνισης, παιδιά με προβλήματα υγείας, παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας.