Παροχή τροφίμων για την εορταστική περίοδο στην Ένωση Κυριών Δράμας

Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα της αγάπης και του γιορτινού τραπεζιού. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη εξασφαλίζει σε περίπου 130 οικογένειες τα απαραίτητα τρόφιμα για τις γιορτινές μέρες, συνεργαζόμενο με την Ένωση Κυριών Δράμας.

Με τα δικά τους λόγια:

«Ο Άι Βασίλης έρχεται μια φορά το χρόνο, σε μένα έρχεται κάθε μήνα.»

κα. Μαίρη, ωφελούμενη Ένωσης Κυριών Δράμας 

«Για το καλό που κάνετε δεν υπάρχουν λέξεις…»

Ωφελούμενη Ένωσης Κυριών Δράμας 

 

Ο Δωρεοδόχος
Ένωση Κυριών Δράμας

Σκοπός της Ένωσης Κυριών Δράμας είναι η προσφορά κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου στην υπηρεσία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η συμβολή του στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης.

Είναι σκοπός φιλανθρωπικός, φιλεκπαιδευτικός και μορφωτικός, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της αλληλεγγύης, την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ισότητας, ισονομίας, ανθρωπίνων και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την στήριξη των άπορων συμπολιτών και γενικά, στην προαγωγή των μελών του συλλόγου και ιδίως των γυναικών σε μορφωτικά θέματα, επαγγελματικής κατάρτισης και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Επιπλέον, σκοπός του συλλόγου είναι η αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα, η δημιουργία ανάλογων δομών και η πραγματοποίηση αντίστοιχων δράσεων, στους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής μέριμνας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σ’ αυτήν την κατεύθυνση μέσω εκδηλώσεων και ποικίλων μορφών ενημέρωσης.