Υποστήριξη Διαγωνισμού Βιντεοσκοπημένων Πειραμάτων 2022

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. διοργάνωσε τoν «Διαγωνισμό Βιντεοσκοπημένων Πειραμάτων», στον οποίο συμμετείχαν 71 σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα με συνολικά 460 μαθητές και 107 εκπαιδευτικούς. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που με δωρεές και πρωτοβουλίες επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, υποστήριξε τη δράση.

Το 2022 η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε αποφάσισε την εξ’ αποστάσεως διοργάνωση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πειραμάτων, κατά την οποία όλες οι ομάδες που συμμετείχαν προετοίμασαν και βιντεοσκόπησαν ένα πείραμα. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών -μέλη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου- αξιολόγησαν τα βίντεο και απένειμαν τρία βραβεία.

Οι ομάδες δημιούργησαν 121 βιντεοσκοπημένα πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω του καναλιού YouTube της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. Στους μαθητές και τις μαθήτριες των διακριθέντων σχολείων απονεμήθηκαν 12 tablets και στα ίδια τα ΓΕΛ απονεμήθηκαν 3 ηλεκτροστατικές γεννήτριες, που εξασφάλισε η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. με δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ο Δωρεοδόχος
ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

Το σωματείο Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο με σκοπό την προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διοργανώνει για την Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων, μέσω του οποίου συμμετέχει η χώρα στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών EOES (πρώην EUSO) που αποτελεί τον μοναδικό διεθνή Διαγωνισμό Πειραμάτων.