Υποστήριξη λειτουργίας

Ο οργανισμός “Νοσηλεία” καθημερινά συμβάλλει στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου παρέχοντας δωρεάν κατ’ οίκον νοσηλεία και φροντίδα σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα (καρκίνο, εγκεφαλικό, άνοια κ.α.) και ηλικιωμένους με κινητικά και κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Έτσι στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των χρόνια ασθενών και των οικογενειών τους. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει το έργο του οργανισμού καλύπτοντας μέρος των λειτουργικών του εξόδων.

Με τα δικά τους λόγια:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη “Νοσηλεία” για τη μεγάλη προσφορά της στη μητέρα μου, τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια, τη φροντίδα και το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε όλο το χρονικό διάστημα που το χρειαζόταν. Θα ήθελα πραγματικά η “Νοσηλεία” να συνεχίσει αυτό το κοινωνικό έργο και λειτούργημα που επιτελεί.»

Δ. Δημακόπουλος, συγγενής ωφελούμενης οργανισμού “Νοσηλεία”

Ο Δωρεοδόχος
Οργανισμός "Νοσηλεία"

Δραστηριοποιούμενη από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, η “Νοσηλεία” είναι ένας πιστοποιημένος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που παρέχει δωρεάν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας σε κόσμο που νοσεί. Κάθε χρόνο η δράση της ωφελεί πάνω από 2.000 ασθενείς και οικογένειες και έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η βασική διεπιστημονική ομάδα της αποτελείται από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ συνεργάζεται και με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες, όπως και με εθελοντές.

Απευθύνεται σε ανθρώπους με χρόνια νοσήματα (καρκίνο, εγκεφαλικό, άνοια κ.ά.) που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δυσκολεύονται να μετακινηθούν (είτε λόγω νόσου ή λόγω ηλικίας) και παράλληλα παρέχει στήριξη και στις οικογένειές τους. Προσφέρει δωρεάν μακροχρόνιες υπηρεσίες, παρέχοντας συνολική φροντίδα (σωματική και ψυχική υγεία). Επιπλέον, υποστηρίζει τους μοναχικούς ασθενείς που βρίσκονται στο νοσοκομείο και εκπαιδεύει τους φροντιστές τους στο σπίτι. Ακόμη, παρέχει τηλεφωνική καθοδήγηση και δωρεάν νοσηλευτικά υλικά και ορθοπεδικά είδη από την Κοινωνική αποθήκη της.