Ενδυνάμωση και ενσωμάτωση γυναικών προσφύγων και μεταναστών

H ΑΜΚΕ «Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία» στηρίζει τις ωφελούμενες γυναίκες πρόσφυγες & μετανάστες της ομάδας του Δικτύου «Μέλισσα» ώστε να εκφράσουν ελεύθερα τις σκέψεις και τις ανάγκες τους και να μπορέσουν να αρθρώσουν την ιστορία τους, όπως ακριβώς θεωρούν ότι είναι αυθεντική. Σε αυτή την προσπάθεια χρησιμοποιούνται μεθοδολογίες σχεδιασμού και συν-δημιουργίας μαζί με δημοσιογράφους του inside story. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστηρίζει τη δράση της ΑΜΚΕ «Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία» καλύπτοντας το κόστος υλοποίησης του προγράμματος.

“I was so glad to join the meeting of inside story. I had the chance to speak about my experiences freely and easily.”

 Yasaman, Ωφελούμενη προγράμματος

«Οι συναντήσεις μάς έδωσαν τη δυνατότητα να μάθουμε για τη δράση μιας πολύ σημαντικής και αεικίνητης ομάδας και ο εποικοδομητικός διάλογος σίγουρα θα μας επηρεάσει για τη μετέπειτα επαγγελματική – και όχι μόνο- πορεία μας

Ελευθερία Τσαλίκη, Δημοσιογράφος

 

 

Ο Δωρεοδόχος
Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία

Η Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 με τους εξής σκοπούς:

  • Την προάσπιση της ελευθερίας του τύπου και του δικαιώματος της κοινωνίας για απρόσκοπτη, πολύπλευρη και ανεμπόδιστη ενημέρωση.
  • Την παραγωγή ερευνητικής δημοσιογραφίας για το κοινό όφελος, σε θεματικές ενότητες κρίσιμες για τη χώρα που δεν καλύπτονται επαρκώς για διάφορους λόγους, αλλά έχουν άμεση σχέση με την κοινωνία και απαιτούνται για την ολοκληρωμένη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.
  • Την ανάπτυξη ικανοτήτων σε σύγχρονες μορφές εξάσκησης της δημοσιογραφίας, την τεχνογνωσία, τη μετάδοση και διάδοση εμπειρίας και τη χρήση όλων των μέσων για την προώθηση καινοτόμων λύσεων και πρακτικών.
  • Την εξοικείωση του κοινού και των φορέων τόσο με τους μηχανισμούς της είδησης όσο και με το πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται αυτή, με σκοπό την καλλιέργεια κριτικής ανάγνωσης και, περαιτέρω, τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης.