Τι είναι το Future Loading

Το Future Loading είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υπουργείου Τουρισμού, ΣΕΤΕ, ΕΦΕΤ. Στοχεύει στην υποστήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η  πανδημία και να προετοιμαστούν για την επόμενη μέρα με ασφάλεια.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 με εργαλεία ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των εν λόγω επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, τα οποία υποστήριξαν την ασφαλή λειτουργία τους, την ένταξή τους στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, την προσέλκυση πελατών και την ενσωμάτωση των αρχών περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται και επεκτείνεται για να συμβάλλει στην ασφαλή επαναλειτουργία και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας, μέσα από παροχή δωρεάν εξοπλισμού και χρήσιμων εργαλείων.

Εργαλεία Προγράμματος

Αν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ώστε να λάβετε δωρεάν:

  1. Μία συσκευή καθαρισμού αέρα, που ανανεώνει συνεχώς τον αέρα του χώρου της επιχείρησή σας με φρέσκο, απολυμασμένο από την συσκευή.
  2. Εργαλεία* για τη Βιώσιμη ανάπτυξη, την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία προκειμένου να υιοθετήσετε στην πράξη βέλτιστες πρακτικές, συμπεριλαμβανομένων:
 • Online workshops & σεμινάρια για τη διαχείριση των απορριμμάτων
 • Παροχή του ολοκληρωμένου Zero Waste Future οδηγού
 • Παροχή κάδων Οργανικών και Οικιακής κομποστοποίησης

* Τα εργαλεία παρέχονται από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Στον 1ο κύκλο του προγράμματος, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και επωφελήθηκαν από τα 16 δωρεάν εργαλεία της πλατφόρμας, τα οποία σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς: εταιρεία πιστοποίησης TÜV Austria, ΜΚΟ Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Coca-Cola Τρία Έψιλον με το πρόγραμμα #Youth Empowered: The HoReCa Edition,  efood, Found.ation, Avocado,  Pobuca, Google, Notice Content and Services (HO.RE.CA OPEN, FnB Daily), Αθηνόραμα, Hotelbrain Group, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδης και ΕΦΕΤ.

Οδηγίες Υποβολής Συμμετοχής

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, χρειάζεται μόνο να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη σχετική υπεύθυνη δήλωση που βρίσκεται παρακάτω:

Αρχείο Υπεύθυνης δήλωσης (σε pdf / word)

Προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι αιτήσεις, πρέπει οι επιχειρήσεις αυτές να:

 • ανήκουν στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας
 • λειτουργούν τουλάχιστον 1 έτος
 • διαθέτουν χώρο εξυπηρέτησης πελατών που ανέρχεται σε έως 140 τ.μ.

Αφού συμπληρώσετε το αρχείο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Πρόγραμμα πατώντας το κουμπί «Δήλωσε συμμετοχή εδώ» στο πάνω μέρος της σελίδας, όπου θα χρειαστεί να επισυνάψετε και την Υπεύθυνη Δήλωση.

Ειδικές Σημειώσεις:

 • Η δυνατότητα προσφοράς των εν λόγω εργαλείων αφορά κατά προσέγγιση σε 220 επιχειρήσεις HoReCa.
 • Για την παροχή του εξοπλισμού θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει χρονολογικής σειράς κατάθεσης των υπεύθυνων δηλώσεων, η αξιολόγηση των οποίων θα γίνει από την εξειδικευμένη ομάδα Προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
 • Η δωρεάν διάθεση του εξοπλισμού περιλαμβάνει και τα έξοδα εγκατάστασης και μεταφοράς.
 • Ρητώς αναφέρεται ότι η Coca-Cola δε λαμβάνει μέρος στην διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων.