Υποτροφίες Δωρεάς Ελισάβετ Φωτίου Φωτεινέλλη – Ιωάννου Δημητρίου Κριτικού

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανοίγοντας προς την κοινωνία, υποδέχεται πλέον και ιδιώτες δωρητές στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του, ιδιώτες που επιθυμούν να προσφέρουν σε νέες και νέους την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις σπουδές που ονειρεύονται, θεσπίζοντας ονομαστικές υποτροφίες.

Έτσι, τρεις από τις 66 υποτροφίες που απονεμήθηκαν φέτος από το Ίδρυμα Μποδοσάκη για μεταπτυχιακές σπουδές αποτελούν τις «Υποτροφίες Δωρεάς Ελισάβετ Φωτίου Φωτεινέλλη – Ιωάννου Δημητρίου Κριτικού» , οι οποίες δημιουργήθηκαν το 2023, με την ευγενική προσφορά της Ελισάβετ Φωτεινέλλη.

Χάρη στις υποτροφίες Φωτεινέλλη, οι οποίες εστιάζονται στο πεδίο Ιατρικής και Βιοϊατρικής, τρεις υπότροφοι θα πραγματοποιήσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές που επέλεξαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σουηδία και στην Ελλάδα αντίστοιχα.

Ο Α. Π., απόφοιτος του Τμήματος Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συνδυάσει το πάθος του για τη βιοτεχνολογία με το ενδιαφέρον του για την υλοποίηση των ερευνητικών ιδεών από τη φαρμακευτική βιομηχανία, μέσα από το πρόγραμμα MSc Genes, Drugs and Stem Cells – Novel Therapies στο Imperial College του Λονδίνου.

Η Χ. Σ. σπούδασε Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και επέλεξε να εξελιχθεί προς την κατεύθυνση της επιστημονικής έρευνας στο Karolinska Institutet της Στοκχόλμης επιλέγοντας το Master of Medical Science με κατεύθυνση Biomedicine, το οποίο κινείται στο ευρύτερο πεδίο της Βιοϊατρικής και συνδυάζει τη Βιοπληροφορική και τη Βιοεπιχειρηματικότητα.

Η Ε. Ν., απόφοιτος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πρόγραμμα «Επείγουσα Χειρουργική και Τραύμα» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχοντας ήδη ειδικευθεί στη Χειρουργική, η Ε. εστιάζει στην ορθολογική εκπαίδευση σε επείγουσες ιατρικές καταστάσεις και επιθυμεί να εντρυφήσει στα παγκόσμια πρότυπα του πεδίου αυτού, αποκτώντας πρόσβαση στα πιο σύγχρονα δεδομένα της Επείγουσας Χειρουργικής.

Οι «Υποτροφίες Δωρεάς Ελισάβετ Φωτίου Φωτεινέλλη – Ιωάννου Δημητρίου Κριτικού» απονέμονται στο πλαίσιο του ετήσιου Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος Μποδοσάκη και περιλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό στους τομείς της Ιατρικής και Βιοϊατρικής.

Οι «Υποτροφίες Δωρεάς Ελισάβετ Φωτίου Φωτεινέλλη – Ιωάννου Δημητρίου Κριτικού» όπως και όλες οι ονομαστικές υποτροφίες ιδιωτών δωρητών σχεδιάζονται, υλοποιούνται και ελέγχονται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη σε όλο τους το εύρος. Η επιλογή των υποτρόφων πραγματοποιείται σύμφωνα με τα κριτήρια του Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος που από το 1972 έχει προσφέρει πάνω από 2.600 υποτροφίες και ακολουθώντας τις βασικές αρχές λειτουργίας του Ιδρύματος Μποδοσάκη: τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αξιοπιστία.