Η εμπέδωση συνεργασιών με άλλα Ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι κομβικής σημασίας για το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται ήδη τα εξής προγράμματα:

Σημεία Στήριξης: Μικρές δωρεές, Μεγάλες Ιδέες 

Το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» είναι μια κοινή πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος, του κοινωφελούς οργανισμού Hellenic Hope και του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση καινοτόμων κοινωνικών πρωτοβουλιών με έμφαση στην υποστήριξη δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο κύκλους δράσεων, τον Μάρτιο του 2018 ανακοινώθηκε ο 3ος κύκλος του προγράμματος, στον οποίο συμμετέχουν επίσης ως χρηματοδότες τα Ιδρύματα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, καθώς και το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» στο facebook

Get Into: Συνεργασία με το Prince’s Trust International 

Το Prince’s Trust International στηρίζει τους νέους. Ιδρύθηκε από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας τον Νοέμβριο του 2015. Έκτοτε, μοιράζεται τα επιτυχημένα προγράμματα και την εμπειρία του με στρατηγικούς εταίρους και συνεργάτες σε χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Prince’s Trust, για περισσότερα από 40 χρόνια, βοήθησε περισσότερους από 870.000 νέους να μεταμορφώσουν τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην Ελλάδα, το Prince’s Trust International έχει επιλέξει ως στρατηγικό εταίρο το Ίδρυμα Μποδοσάκη για την υλοποίηση του προγράμματος Get Into, με φορέα υλοποίησης την Κοιν.Σ.Επ. knowl για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση. Στο πρόγραμμα έχουν ως τώρα συμμετάσχει οι εταιρίες: Vodafone Ελλάδας, Goldair Handling, AVIN & Aegean Airlines.

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Get Into; Επισκεφθείτε το site του προγράμματος

START – Create Cultural Change 

Tο πρόγραμμα START δίνει τη δυνατότητα στους υποτρόφους του να εξελίξουν μια καινοτόμο ιδέα σε πολιτιστική πρωτοβουλία και να αναπτύξουν τα επαγγελματικά προσόντα που θα τους επιτρέψουν να μετατρέψουν την πρωτοβουλία τους σε μια βιώσιμη και δημιουργική επιχείρηση στο μέλλον.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω του Robert Bosch Stiftung σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων (Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V.) και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Επισκεφθείτε το site του προγράμματος