Ο σχεδιασμός και η προώθηση στοχευμένων θεματικών προγραμμάτων είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στόχος είναι να αναδειχθούν επίκαιρες κοινωνικές ανάγκες και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εντός του οποίου δωρητές (φυσικά πρόσωπα, οργανισμοί, εταιρείες) μπορούν να συνδράμουν, με τους δικούς τους οικονομικούς πόρους.

Παράλληλα, τα εξεδικευμένα στελέχη του Ιδρύματος Μποδοσάκη τίθενται στη διάθεση κάθε πιθανού δωρητή που επιθυμεί να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα ορισμένου σκοπού. Μαζί, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τον μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο κάθε προσφοράς, να δουλέψουμε με όρους λογοδοσίας και διαφάνειας και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Αν εσείς, έχετε κατά νου μια ιδέα ή ένα συγκεκριμένο έργο που θέλετε να χρηματοδοτήσετε και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, αν εκπροσωπείτε έναν οργανισμό ή μια εταιρεία που είναι κοινωνικά δραστήρια, ή αν απλώς επιθυμείτε να συνεισφέρετε αλλά δεν ξέρετε πού και πώς, το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι εδώ για εσάς. Σας ακούμε και δουλεύουμε μαζί σας, ώστε οι επιθυμίες και το όραμά σας να γίνουν πραγματικότητα.

Τι έχουμε κάνει ως τώρα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2016 ανακοινώθηκε το θεματικό πρόγραμμα για τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες, με την ονομασία «Safe Home». Χάρη στη συνεισφορά δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίσαμε τους πόρους για την υποστήριξη συνολικά 8 ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων και ενός προγράμματος προσωρινής φιλοξενίας παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες.

Το δεύτερο θεματικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με την ονομασία «Thought for Food», ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και στοχεύει στην υποστήριξη παραγωγών της ελληνικής περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή πέντε κατηγοριών Ελληνικών προϊόντων με συγκριτικά πλεονεκτήματα: την ελιά και το λάδι, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και συγκεκριμένα γαλακτοκομικά προιόντα.