Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε σε σειρά δωρεών για την προστασία και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, το Ίδρυμα:

  • Ανέλαβε το κόστος των υλικών της απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων για δύο κρίσιμες εβδομάδες του Μαρτίου, απαλλάσσοντας πλήρως τον Δήμο από την σχετική δαπάνη. Η απολύμανση έγινε με όλο το στόλο των οχημάτων και τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, με χρήση 8.000 λίτρων απολυμαντικού ανά ημέρα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου. Συγκεκριμένα, απολυμάνθηκαν δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες, χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, και πάρκα.
  • Συνέβαλε στην απολύμανση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας το κόστος αγοράς απολυμαντικού εξοπλισμού (680 φόρμες και 55 ψεκαστήρες)
  • Δώρισε στο Μποδοσάκειο – Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, δύο φορητούς αναπνευστήρες, συμβατούς με τις προδιαγραφές του ΕΚΑΒ.
  • Ενίσχυσε το Μερόπειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, καλύπτοντας το κόστος για την αγορά υγειονομικού υλικού για το προσωπικό του (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.).

Για το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Το Ίδρυμα στηρίζει δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, με σκοπό να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης, να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν τόσο τα δημόσια νοσοκομεία όσο και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς επίσης να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα στον χώρο της υγείας.

Πέραν των δικών του πόρων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το Ίδρυμα Μποδοσάκη ενώνει τις δυνάμεις του με εταιρείες και άλλα ιδρύματα με στόχο το μέγιστο κοινωνικό αντίκτυπο.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασιών, το Ίδρυμα Μποδοσάκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) υποστήριξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δημιουργία 3 νέων, πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ και αντιδραστηρίων για τη διενέργεια 12.000 τεστ κορωνοϊού. Οι ολοκληρωμένες αυτές μονάδες περιλαμβάνουν αναπνευστήρες θετικής πίεσης, μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες. Επιπρόσθετα, υποστήριξαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι plus» του Δήμου Αθηναίων συμβάλλοντας στην κάλυψη των αναγκών χιλιάδων συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσα από την προσφορά και την κατ’ οίκον παράδοση απαραίτητων αγαθών, αλλά και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Αθηναίων. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι plus» του Δήμου Αθηναίων υποστηρίχθηκε και μέσα από την συνεργασία του Ιδρύματος με την εταιρεία Accenture που διοργάνωσε crowdfunding καμπάνια για τους εργαζομένους της και τα δίκτυά τους.