Τι ενώνει μια ιστορικό με έναν σεφ; Έναν καλλιτέχνη με μια αθλήτρια; Έναν πολιτικό με μια ακτιβίστρια; Κοιτώντας την ιστορία ως ευκαιρία αναστοχασμού για το μέλλον, το Ίδρυμα Μποδοσάκη κάλεσε  σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών να μοιραστούν τη δική τους σύνδεση με την Επέτειο. Το αποτέλεσμα; Μικρές ψηφίδες σύγχρονης σκέψης που δημοσιοποιήθηκαν σε σύντομα βίντεο κάθε Τρίτη του ’21 στο BLOD.gr, την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διαλέξεων του Ιδρύματος. Προσωπικότητες από τους χώρους της υποκριτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της γαστρονομίας, της οικονομίας, της σκηνοθεσίας, της φιλοσοφίας, της κοινωνιολογίας, της μουσικής, της θεωρητικής πληροφορικής, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών μοιράστηκαν μια σκέψη προσωπική, έναν στοχασμό, ένα συμβάν, που συνδέει την ιστορία του καθενός με τη μεγάλη Ιστορία.

To «Με αφορμή το ‘21», μια διαφορετική «επίσκεψη» στο ‘21, μέσα από ένα παιχνίδι με τον χρόνο και τη μνήμη σχεδιάστηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σε επιμέλεια της δημοσιογράφου Μαρίας Κατσουνάκη, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ιδρύματος στην «Πρωτοβουλία 1821- 2021».

Το δικό τους «ταξίδι» στο 1821 έκαναν με χρονολογική σειρά οι: Νίκος Αλιβιζάτος, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Βούλγαρης, Λευτέρης Λαζάρου, Μαρία Ευθυμίου, Διονύσης Σαββόπουλος, Εβίτα Αράπογλου, Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αρίστος Δοξιάδης, Σοφία Μπεκατώρου, Τάσος Γιαννίτσης, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Θεόδωρος Τερζόπουλος, Βάσω Κιντή, Πέτρος Μάρκαρης, Γιώργος Κουμεντάκης, Αμαλία Μουτούση, Γιώργος Μαυρογορδάτος, Mάρω Δούκα, Δημήτρης Τάρλοου, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Χρήστος Μποκόρος, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Σταύρος Μπένος, Κατερίνα Γαρδίκα, Γιώργος Ρόρρης, Άγγελος Χανιώτης, Μανόλης Κορρές, Τατιάνα Λύγαρη, Ρέα Γαλανάκη, Διονύσης Γραμμένος, Λώρα Παππά, Αφροδίτη Στάθη, Αγγέλα Καστρινάκη, Στάθης Καλύβας, Γιώργης Μαγγίνης, Ηώ Αγγελή, Τάσος Μπουλμέτης, Μαριάννα Κορομηλά, Όλια Λαζαρίδου, Απόστολος Δοξιάδης, Λένα Διβάνη, Αριστείδης Χατζής, Χριστίνα Κουλούρη, Πέτρος Θέμελης, Κατερίνα Τικτοπούλου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Πασχάλης Κιτρομηλίδης,  Εύα Καραϊτίδη, Χρήστος Χωμενίδης και η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το ’21 έγινε με αυτόν τον τρόπο η αφορμή δημιουργίας ενός αναπάντεχου μωσαϊκού σκέψεων, καθώς οι συμμετέχοντες προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, με το ’21 να αποτελεί το μοναδικό σημείο σύγκλισης.

Μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο εδώ.