Το ‘Giving for Greece’ είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, που ως κεντρικό στόχο έχει να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό πλαίσιο για ανθρώπους, εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να προσφέρουν, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη.

Γιατί επικεντρωνόμαστε στην Ελλάδα

Η ευημερία της Ελλάδας υπήρξε πάντα κεντρικό μέλημα του ιδρυτή του Ιδρύματος, Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, και αυτό είναι φανερό σε όλα τα πεδία δράσης, από την εκπαίδευση, την κοινωνική πρόνοια, ως το περιβάλλον.

Πολλοί άνθρωποι, εταιρείες και οργανισμοί που θέλουν ή μπορούν να βοηθήσουν, πολλές φορές δεν γνωρίζουν πού υπάρχει μεγαλύτερη ή πραγματική ανάγκη, ή δεν ξέρουν πώς να προχωρήσουν για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους.

Μέσω του ‘Giving for Greece’, μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών μας τίθεται στη διάθεση κάθε πιθανού δωρητή, ώστε να εξασφαλίσουμε μαζί τον μέγιστο δυνατό κοινωνικό αντίκτυπο κάθε προσφοράς, να δουλέψουμε με όρους λογοδοσίας και διαφάνειας και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Γιατί σας αφορά

Αν εσείς, έχετε κατά νου μια ιδέα ή ένα συγκεκριμένο έργο που θέλετε να χρηματοδοτήσετε και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας, αν εκπροσωπείτε έναν οργανισμό ή μια εταιρεία που είναι κοινωνικά δραστήρια, ή αν απλώς επιθυμείτε να συνεισφέρετε αλλά δεν ξέρετε πού και πώς, το ‘Giving for Greece’ είναι εδώ για εσάς. Σας ακούμε και δουλεύουμε μαζί σας, ώστε οι επιθυμίες και το όραμά σας να γίνουν πραγματικότητα.

Τι έχουμε πετύχει ως τώρα

Στις 2 Φεβρουαρίου 2016 ανακοινώθηκε το πρώτο θεματικό πρόγραμμα του Giving for Greece για τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες, με την ονομασία «Safe Home». Χάρη στη συνεισφορά δωρητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίσαμε τους πόρους για την υποστήριξη συνολικά 8 ξενώνων φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών – προσφύγων και ενός προγράμματος προσωρινής φιλοξενίας παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες.

Περισσότερα για το πρόγραμμα «Safe Home» εδώ

Το δεύτερο θεματικό πρόγραμμα του Giving for Greece με την ονομασία «Thought for Food» ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και στοχεύει στην υποστήριξη παραγωγών της ελληνικής περιφέρειας που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή πέντε κατηγοριών Ελληνικών προϊόντων με συγκριτικά πλεονεκτήματα: την ελιά και το λάδι, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, φρούτα και λαχανικά, καθώς και συγκεκριμένα γαλακτοκομικά προιόντα.

Περισσότερα για το πρόγραμμα «Thought for Food» εδώ